Hoe lang duurt het om keramiek te maken?

De duur van het proces kan zeer verschillend zijn. Meestal duurt het enkele weken. Je moet eerst de vorm maken van de klei. Vervolgens moet je het vaak nog bewerken als het deels gedroogd is. De klei is dan leerhard. Daarna laat je het volledig drogen en wordt het voor de eerste keer gebakken op 1000 graden. Hierna glazuur je het en bak je het opnieuw op 1200 graden. Alle stappen nemen enkele dagen in beslag. Zie voor een uitgebreide uitleg de berichten: Hoe maak je keramiek: Hangpotjes en Schaaltjes.

Is elk product echt uniek?

Het is bij handgemaakte keramieke producten niet mogelijk om ze allemaal precies hetzelfde te maken. Dit lukt alleen in bijvoorbeeld een fabriek waar onder exact dezelfde omstandigheden wordt gewerkt. Echter vind ik dit juist een groot voordeel en maakt dit het proces alleen maar leuker! Zie ook de pagina Custom.

Welke variatie kan ik verwachten in de producten?

Elk product is uniek en hierdoor ook niet precies hetzelfde. Als iets gegoten is zijn ze over het algemeen even groot (zoals bekers en bakjes)! Wel kan het glazuur steeds een beetje anders zijn en kan het ene bakje/beker wat meer gekromd zijn in de oven dan een ander. Dit hoort allemaal bij het proces!

Is het keramiek oven- en vaatwasserbestendig?

Ja, het keramiek is gebakken op 1200 graden en dit maakt het bestendig voor zowel de vaatwasser als de oven!

Wanneer komt de kerstcollectie online?

We zullen de kerstcollectie rond oktober online zetten!

Wat is de levertijd?

We proberen zo snel mogelijk te leveren. Echter doordat ik dit ernaast doe kan het iets langer duren dan je van de grote webshops gewend bent. Bij producten die op voorraad zijn is de levertijd ca. 1 – 4 werkdagen, afhankelijk van drukte. Zie ook de pagina Verzenden, levertijd en betalen.

Welke materialen worden gebruikt voor verzending?

Ik gebruik doosjes en inpakmateriaal wat al eerder gebruikt is. Hierdoor is er minder verspilling en is het beter voor het milieu. Ook bespaart het natuurlijk kosten! Het kan hierdoor wel zijn dat je pakketje in een (iets) minder mooie doos aankomt.

Hoe werkt het met ophalen?

Je kunt het keramiek gratis afhalen op de van Embdenstraat 1 in Delft. Mail voor een afspraak naar info@uniekkeramiekdelft.nl.I

s er ook een fysieke winkel?

Die hebben we niet. Wel kan je mailen om een afspraak te maken om langs te komen in mijn atelier, dan kan je ook rustig alles bekijken en beslissen wat je wilt kopen.

Is het mogelijk om via een andere manier te betalen dan bankoverschrijving?

Inmiddels zijn er nieuwe betaalmethoden aan de site toegevoegd: Ideal, Bancontact, Creditcard en ING Home’Pay.
Daarnaast kun je altijd betalen bij afhalen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn €7,50 voor verzending binnen Nederland. Vanaf €75 is het verzenden gratis. Verzenden naar België en Duitsland is inmiddels ook toegevoegd. Verzenden is €12,50, gratis verzenden is mogelijk vanaf €125.

Wat moet ik doen als iets kapot is bij aankomst?

Dat is natuurlijk heel vervelend. Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op en dan zoeken we samen een oplossing. Je zal altijd een vervangend product krijgen, een waardebon of je geld terug!

Wat als ik niet tevreden ben over mijn aankoop?

Neem dan contact met mij op! We komen er vast samen uit. Je kan ook altijd iets komen ruilen of terugsturen. De verzendkosten zijn dan wel voor je eigen rekening.

Wat als ik niet tevreden ben met een custom item?

Custom items waar een naam op staat kunnen in principe niet geretourneerd worden. Als er echt iets mis gegaan is kunnen we samen zoeken naar een oplossing. Geef dit zo snel mogelijk aan.

Kan er ook naar het buitenland verstuurd worden?

We verzenden ook naar het buitenland, kijk op de verzendpagina voor specifieke informatie.